vrijdag, november 04, 2005

Don't mess with a Scorpio!

Van 24 oktober tot en met 23 november is de maand van de Schorpioen.
Voor vele (waaronder mijzelf) betekend dat ze weer een jaartje ouder worden. Eigenaardige wezens zijn het toch:
Hier een kleine bloemlezing, voor een diepere analyze (zeker de moeite waard)zie hier

Als de Schorpioen daar behoefte aan heeft dat gaat hij/zij
menselijk contact uit de weg, maar belangrijke zaken handelt
hij/zij op doeltreffende wijze af. De Schorpioen is filosofisch,
veranderlijk en vurig. Over het algemeen hebben Schorpioenen een instinctief begrip voor uiterst serieuze en tragische kanten van het leven. Mede daardoor staan ze wantrouwig tegenover wondermiddelen, verdacht optimisme, oppervlakkigheid of glamour. De Schorpioen is een sterk en gecompliceerd persoon, trots en gevoelig. Zijn gevoelens zijn niet makkelijk onder
woorden te brengen, laat staan uit te leggen.
Als hij van iemand houdt, dan doet hij dat heel intens, met hart en ziel. Het is voor hem erg moeilijk om luchtig met dergelijke
gevoelens om te gaan. Doet een ander dat wel, dan kan hij
daar eigenlijk geen begrip voor opbrengen. Zijn gevoelens zijn dan ook vrij snel gekwetst. Ondanks het feit dat hij dan direct in de aanval gaat - het teken Schorpioen is niet voor niets één van de felste strijders van de dierenriem - verliest hij niet snel zijn
humeur. Gebeurt dit wel, dan kan degene die zijn boosheid over zich af heeft geroepen beter maken dat hij of zij wegkomt: vergeten en vergeven komt niet in zijn woordenboek voor.
Anderen hebben soms moeite hem te begrijpen en ondanks de
aantrekkingskracht worden vriendschappen moeilijk gesloten. Is het eenmaal zover, dan gaan deze vriendschappen heel lang mee.


Nog een mooie:

Men zegt dat een Schorpioen te herkennen is aan de ogen. Raadselachtig, doordringend, onderzoekend, maar niets onthullend, zelfs vijandig of grof. Deze eigenschappen, samen met de schandelijke passie die vaak toegewezen wordt aan dit teken, hebben een lange weg afgelegd om u het leven best moeilijk te maken. Ga maar na: wanneer iemand u op een feestje vraagt welk sterrenbeeld u bent en u kijkt hen doordringend aan en antwoord: "Schorpioen" en zij snakken naar adem en trekken zich terug of informeren meteen naar wat u later op de avond doet, nou dat kan best een beetje vermoeiend zijn.

en:

De schorpioen is vrij snel gekwetst. Dat kan riskant zijn voor degene die de schorpioen kwetst, want de schorpioen laat het er niet bij zitten. Integendeel zelfs, de schorpioen kan enorme wraakgevoelens koesteren tegen mensen die hem/haar hebben gekwetst en met een enorme agressie terugslaan. Die wraakgevoelens gaan ook niet snel over en de schorpioen zal ze ook niet onder stoelen of banken steken.

6 Comments:

At 12:36 p.m., Blogger Gereben said...

Wat een prachtige beschrijving, dat verklaart ook jouw reactie op mij bij maddiesfeestje, ik was te positief en ongemakkelijk met de situatie en jouw houding die ik even dacht te gaan opvrolijken wat natuurlijk helemaal op vooirhand was gedoemd te mislukken.
even kijken of ik dit plaatsen kan zonder zelfs eerst blogger te worden.

hug, gerben.

 
At 12:40 p.m., Blogger Gereben said...

lekker gegeten bij je trouwens. ik dacht dat hier voort te zetten maar op dit moment suckt de filipijnen nog, zelfs op culinair gebied. we proberen weer wat nieuws op de weblog te zetten. tot nu toe niet erg upliftend

nog een hug, gerben

 
At 12:54 p.m., Blogger Drecul said...

leuk man! je bent de eerste die reageerd. Ik heb het gelezen klonk een stuk minder dan thailand. Hopelijk maakt het duiken veel goed.

lator

 
At 1:01 p.m., Blogger Raymon said...

En voor diegenen die jarenlang niet met 1 maar met 2 schorpioenen heeft moeten leven.. www.stichtingcorrelatie.nl

Groet,

Raymon

 
At 9:16 p.m., Blogger Arthur said...

Graag zou ik deze blog in Flash zien, maar je dat kost het een en ander. Met een menuutje onderaan, gaat het toch allemaal wat beter smaken. Drecul, hoop dat alles lekker gaat. Hier alleen maar gewone vinvissen.

grtn BIG A

 
At 9:16 p.m., Blogger Arthur said...

Graag zou ik deze blog in Flash zien, maar je dat kost het een en ander. Met een menuutje onderaan, gaat het toch allemaal wat beter smaken. Drecul, hoop dat alles lekker gaat. Hier alleen maar gewone vinvissen.

grtn BIG A

 

Een reactie posten

<< Home